Кой взе президентския медал на Американския университет?

Молдовката Николета Палади взе най-голямото отличие – президентския медал от Американския университет в България (АУБ). Тя е сред 153-мата най-изявените студенти на висшето училище. Отличена е за нейния лидерски потенциал, за ангажираността й с общественополезен труд, за активното й участие в извънучебните дейности на университета, които са неизменна част от образователния модел „liberal arts”, и, разбира се, за изключителните ѝ академични постижения. По време на обучението си в АУБ, Николета има широка гама от интереси и дейности в различни области, но най-впечатляващ е силният й ангажимент към социалната отговорност.

Тя открива „красотата да вдъхновяваш другите да станат лидери”, докато работи в уъркшопи и лагери с цел предоставяне на възможности на млади жени в неравностойно положение. Николета изгражда онлайн платформа в подкрепа на млади жени, обучава момичетата как да отворят клубове в своите училища и е един от създателите на програма за менторство по английски език, насочена към молдовската младеж. Най-голямото й постижение е, че става двигател за създаването на молдовско-американска фондация, която подпомага молдовските деца, лишени от родителска грижа. Николета планира да завърши магистърска степен и да работи с фондация за деца след дипломирането си.

Церемонията е най-голямото ежегодно събитие, което признава успехите на завършващите студенти. 153 студенти бяха отличени в почетния списък на президента, а за да получат това признание, те трябва да имат успех между 3.80 и 4.00 по четирибалната система (между 5.80 и 6.00 по българската система на оценяване) за не по-малко от два семестъра. Освен тях, студенти от различните специалности в АУБ бяха наградени за своето академично усърдие, извънучебни дейности и принос към университета и обществото.

На церемонията бяха отличени и 255 студенти, които са получили стипендии за своите постижения.

За значим принос извън сферата на академичните области през изминалата година бяха отличени 11 студенти за постижения в спорта, музиката, театралното изкуство, благотворителността, както и за дейности, свързани с живота и лидерството в студентските общности.

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *