Състезание с роботи и дронове

Демонстрации с роботи и дронове имаше по време на едно от най-мащабните в страната състезания по приложна електроника в Банско. По този начин се провокира  интереса и на по-малките ученици към електрониката.

Градът под Тодорка бе домакин на Националното състезание „Мога и зная как“, което се проведе в рамките на три дни.

В него се включиха близо 1 000 ученици от 57 професионални гимназии, сред които и Професионалната гимназия по електроника в града. Отборите от Професионална гимназия по електроника и енергетика се класираха на престижното четвърто място, с което доказаха своите умения и професионализъм на преподавателите от екипа на инж. Сашка Тодорова – директор на училището. Представителите на професионалните гимназии на област Благоевград подкрепиха колегите си от ПГЕЕ – Банско.

Състезанието бе открито от заместник-министъра на образованието и науката Таня Михайлова, която преди събитието бе посрещната от кмета Икономов. Двамата разговаряха за важността на подобни състезания и насърчаването на учениците за участие в тях.

Кметът на община Банско Георги Икономов поздрави участниците за избора им да се занимават с електроника, защото на страната ни са нужни добри инженери.

Инженер Тодорова, инженер Димитър Денизов и Георги Икономов получиха плакети от Министерството за принос в професионалното образование.

На откриването на състезанието присъстваха още началникът на Регионално управление на образованието – Благоевград, Ивайло Златанов, Румяна Костадинова, главен експерт в дирекция „Професионално образование и обучение“ към МОН.

В Посетителския информационен център се проведоха лекции за най-новите тенденции в областта на роботиката и мехатрониката на инжинер Антон Анчев от град Бяла и Теодосии Теодосиев.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *