Направихме Благоевград по-чист и зелен

Парк „Бачиново“, кварталите „Струмско“, „Еленово“, дворът на болницата, детски градини и въобще целият Благоевград  вече е по-чист и зелен. Сериозна активност показаха благоевградчани  и в последния ден на кампанията „Чист и зелен Благоевград! От нас зависи!“.

Обхванаха се райони както в централна градска част, така и в кварталите. Кампанията стартира на 6 април и продължи на 7,13 и 14 април. В продължение на два уикенда стотици активно се включиха в проявата, като почистиха своите дворове, междублокови пространства и избрани от тях терени. В почистването участваха и кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов, заедно със заместник-кметовете и представители на общинска администрация.

Тази сутрин заместник-кметовете на Благоевград Иво Николов, Зорница Кралева и инж. Емилия Тунева, заедно с жители на Благоевград почистиха пространството около езерото на парк „Бачиново“. Учители и родители обхванаха райони около детските заведения в Благоевград.В двора на ДГ „Първи юни“ в квартал „Струмско“ засадиха растителност и пребоядисаха част от съоръженията за игра.

Активно участие взеха и дамите от Съвет на жените, заедно със заместник-кмета Христина Шопова, като благодарение на техния труд, дворът на болницата в Благоевград вече е по-приветливо  място.

И през двата уикенда, на различни места в града бяха разположени шатри, на които доброволците получаваха помощни материали за почистване и разсад, осигурени от Община Благоевград, „Еко Партнърс“, „Метро“ и Mr. Bricolage. Идеята е кампанията да се превърне в традиционна.

Финал на кампанията ще бъде поставен днес в 16.00 часа на площад „Македония“. Тогава ще бъдат наградени и активни участници в кампанията, които ще получат ваучери за пейки. Освен награждаването е подготвен и концерт. В него участие ще вземат Вокално студио „Фа диез“, Балетна Школа „Кроазе“, Воклана група „Мая“, КСТ „Импулс“, ТК „Силвана денс“, Танцов клуб „Блясък“, Денс център „Де жа вю“, БФ „Астра“. Финалът ще бъде поставен от клоуни към школата на Юлия Дживдорска към ЦЛТРБ.

Кампанията „Чист и зелен Благоевград! От нас зависи!” цели да възпита отговорност към опазването на околната среда, любов към природата и нейното съхраняване и поддържане. Събраните отпадъци, оставени до контейнерите, се извозват от „Еко Партърс“ и „Биострой“.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *