Дървото от герба на кабинета на японския премиер пуска корени в Благоевград

840 кг повече кислород за Благоевград годишно! Пречистени шест тона и половина въглероден диоксид… това са възможностите, по характеристики на новите дървесни видове, които пускат корени в Благоевград. Дърветата са… адвокатски. Всъщност – инициативата е на адвокати. Инициативата е на адвокатската колегия в Благоевград, топло прегърната от кмета на града. 140 нови дървета за 140 години от първата българска конституция. 140 дървета в повече ще има по алеята на парк Бачиново – от баражите към езерото.

На 16-ти април се навършват 140 години от Първата Българска Конституция. Денят е професионален празник на българските юристи. Това е поводът – Адвокатска колегия Благоевград да подари на Благоевград 140 дървета. Те са от вида ПАУЛОВНИЯ. Дървото е изключително красиво, цъфти нежно, лилаво, расте бързо… с интересна история е. То е част от герба на кабинета на министър-председателя на Япония.

Дърветата са дарение от Адвокатската колегия, а със съдействието на община Благоевград, фиданките ще бъдат засадени от служители на общинската фирма по чистота Биострой по алеята в парк Бачиново.

Иначе за една година едно дърво Пауловня пречиства 46 кг въглероден диоксид, и отделя 6 кг кислород в атмосферата. Бързо растящо дърво, което за кратък период от време може да натрупа 1 куб.м дървесина. По-качествена е дървесината от чам и топола.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *