Пясъчниците – без пясък!

Край на родителското треперене, че детето пипа пясъка, а пясъка… мирише на котки и само майчината фантазия, подхранена от страх и ужас от зарази, може да предположи съдържанието между песъчинките. По нареждане на властите, започна изгребването на пясъка от всички пясъчници в град Благоевград и по селата. Песъчинка няма да остане нито на обособените детски площадки за игра и междублоковите пространства с кът за игра, нито в дворовете на детските градини и яслите.

Пясъкът се маха, а пясъчниците ще бъдат обновени по подходящ начин и със съдържание, атрактивно за игра от малчуганите, е уверението на кмета д-р Атанас Камбитов.

Междувременно продължава акцията по озеленяване и облагородяване на брадската среда. Голяма част от инициативите, които се реализират, са по предложение на граждани в рамките на проведената кампания „Ти предложи, кмете, направи“.

Точно такова е и авторството на нежните пеперуди, които пърхат в центъра на Благоевград. детенце е споделили, че ще е много хубаво за всички, ако има големи пеперуди… но споделило идеята си с изрична анонимност. От ден на ден, все по-украсен ще е Благоевград за Великден.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *