Следи за щат за видеонаблюдението, търсят оператор и за боклука в Благоевград

Два проекта от ключово значение за Благоевград, сигурността и сметосъбирането, са във финална фаза на изпълнение.

Виждат на камера всичко около детските градини и училищата, слагат наблюдение и в центъра и главните улици. Работи се активно по втория етап от видеонаблюдението на Благоевград – монтирането на камери в централната част на града и по най-главните и натоварени улици. „Във финална фаза сме и по изпълнение на регионалното депо за битови отпадъци. Ще търсим оператор на депото, не е добър вариант за общината да бъдем оператори. Междувременно се работи и по сепариращата инсталация“, обобщи кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов за работата на регионалното депо.

А щабът за видеонаблюдение се ситуира в полицията, за удобство на пазителите на реда, които главно ще оперират с информацията. Преговаря се с ръководството на полицията за осигуряване на необходимите щатни бройки и на помещение, в което ще бъде разположен центърът за наблюдение.

Видеонаблюдението, предполага се, трябва да даде спокойствие и сигурност в града. Системата е от най-висок клас, с максимален брой функции и възможност за проследяване на регистрационни номера на коли, както и възможност за управление в кризисни ситуации.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *