С колела като в Европа ще се движим по новата велоалея

Община Благоевград има идея с външно финансиране да закупи велосипеди, които да се движат по новата велоалея. Колелетата ще се ползват от благоевградчани по съответния ред, по пример на много европейски градове. Това обяви кметът д-р Атанас Камбитов при откриването на  велосипедната алея. Над 3 км. Велоалеи се използват  масово от млади хора, поставени са и пейки.

Велосипедната алея свързва бул. „Св. Димитър Солунски“,ул. „Даме Груев“, бул. „Васил Левски“, бул. „Св.св. Кирил и Методий“ до хотел Ален Мак“ и от улица „Марица“ до ул. „Иван Михайлов“.

Чрез тях  е подобрена екологичната среда в централната част на Благоевград и е предоставена възможност за здравословен начин на живот чрез придвижването с велосипеди по урегулираните за целта места. По време на церемонията кметът Камбитов заяви, че всичко, което се изгражда и се прави е в полза на гражданите! „Само преди 40 минути открихме улица „Марица“. Това е показателно как работи Общината- за един ден откриваме 2 обекта. Някои откриват за една година толкова. Имаме идея да надградим проекта и Както казва един журналист „Има хора, според които, когато нещо не е наред- кметът е виновен, когато се прави добре- предизборно е!“ Ами, ние ще действаме така и всяка седмица ще правим добро за нашия град“, допълни още той.

В рамките на ден бяха открити два обекта. Освен велоалеята, беше открита и благоустроената улица „Марица“ . Улицата не беше ремонтирана повече от 50 години. Двамата свещеници – Андон Шавулев и Петър Стефанов, извършиха водосвета и пожелаха безаварийно шофиране.

„Много се радвам, че един бивш градоначалник, който много критикуваше проекта, има възможност да се прибере вкъщи, по нова улица и в санирано жилище“ каза кметът Камбитов.

На официалната церемония присъстваха още и председателят на Общински съвет- Благоевград- Радослав Тасков, заместник-кметовете на община Благоевград, общественият посредник- доц. д-р Валентин Василев, управителят на „ВиК“ ЕООД- Благоевград- инж. Росица Димитрова, изпълнителите и екипът на проекта, представители на общинска администрация, граждани.

 

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *