Атака на кърлежите и комарите

Започва пръскане срещу кърлежи и комари в Благоевград. В района на училища, социални домове, детски заведения и най-посещаваните тревни площи в града ще са обект на дезакаризацията. Третирането е  със специални препарати, които не са опасни за здравето на хората.

Обезпаразитяването се извършва ежегодно по предварително изготвен график три пъти в годината.

Пръскането срещу паразити за предотвратяване на разпространението на инфекциозни заболявания ще се извършва от петък /19 април / до неделя /21 април/, като при необходимост дейностите може да продължат и в понеделник.

Пръскането ще се извършва в нощните и ранни часове на денонощието. Биоцидният препарат, с който ще се извърши третирането е „БАНДИТ 10 ЕВ“. Лаврицидната обработка срещу комари ще бъде „ДИМИЛИН 2 ТБ“ , имагоцидна обработка с „ЦИТРОЛ 10/4 УЛВ“.

На местата, които ще се пръска, ще бъдат поставени указателни табели, потвърждаващи третирането с точно фиксирани дата и час за обозначаване на карантинния срок. Уведомени са всички директори на учебни заведения, социални домове и детски градини. Третирането ще се извърши съгласно графика, приложен по-долу:Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *