Американският университет без президент

Президентът на Американския университет в България  се завръща към преподаването. Д-р Стивън Съливан напуска висшето училище след две години на поста. Вече повече от 20 години той е в Благоевград в различни позиции в зависимост от нуждите на университета: преподавател, декан, заместник-ректор и президент. След тези две продуктивни години, чувства, че работата му е завършена и може да се отдаде на преподавателската си дейност.

„Да предавам знанията си на младите хора винаги е било моята страст и вдъхновение –  да мога да разговарям със студентите ежедневно за мен е безценно и това беше причината да дойда в България преди толкова години. Сигурен съм, че следващият президент на университета ще продължи нашите успехи“,  казва Съливан.

Д-р Съливан пое ръководството на университета в предизвикателен период. Под ръководството му  университетът прие най-големия си випуск първокурсници за последните 7 години, като ръста при българските студенти достигна 56% спрямо година по-рано. Екипът на президента повиши и престижа на АУБ. Според изданието на Рейтинговата система на висшите училища в България за 2018 година АУБ заема първо място в 4 от общо 5 направления, по които е оценяван.

Университетът е официално най-доброто висше учебно заведение по бизнес администрация, икономика, политически науки, журналистика и масови комуникации, а в категорията на компютърните науки заема второ място сред оценени общо 51 университета. В началото на академичната 2018/2019 година АУБ откри нова специалност – „Психология“ с оглед на засиления интерес към нея. В допълнение, университетът добави още една магистърска програма към портфолиото си, която предлага съвместно със SDA Bocconi.

Настоятелството на АУБ ще обсъди следващите стъпки по време на срещата си през м. май в Благоевград.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *