Връщат старата слава на неврокопски клуб

Различни поколения творци възродиха  литературен клуб „Людмил Стоянов“ в Гоце Делчев.

След дългодишно прекъсване членовете на обновения клуб организираха богата програма, с което ознаменуваха и началото на вече активната му дейност. Председателят на клуба Юлия Баймакова запозна присъстващите с богатата история на клуба, която започва от 30-те години на миналия век .

Свои творби прочетоха най-младите членове на клуба, ученички в Трето ОУ „Братя Миладинови“, Станимира Василева и Снежана Костадинова, Соня Щуркова от НПГ „Д. Талев“, както и творците в по-зряла възраст – Димитър Нанчев, Лъчезар Селяшки, Георги Пирински, Румен Шарланджиев, Ирина Влахова, Любен Радойков и др., като двама от поетите се изявиха и като поети с китара.

Участниците в поетичната вечер изразиха и почитта си към незабравимия си съгражданин, поета Георги Гавалюгов, като рецитираха стихове от неговата стихосбирка „Цветя от сърцето“. В литературен клуб „Людмил Стоянов“ в Гоце Делчев членуват хора на различна възраст и с различна творческа нагласа. Желанието на всички е да върнат старата слава на неврокпския клуб, чието начало е поставено преди 77 години и е допринесъл много за културния облик на региона.

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *