Да изваеш в камъка душата на гората…

Красотата на Родопите в камъка  оживяват в ръцете на талантлив дърворезбар и художник от разложкото село Елешница. Голям проект разработва Петър Чорев. Релеф 3 метра висок и  2 м широк ще показва територията на Държавно горско стопанство  Селище, което включва град Сърница, Побит камък и Медени поляни.

На самия релеф ще се хване и язовир Доспат, тъй като горското селище стига до половината на язовира.   Ще бъде направена и специална ВиК инсталация, каза  за Агенция БГ художникът. За да стане по-реалистично ще тече река Доспат, която се влива в язовира. Релефът ще бъде подобен като този  в Добринище, който майсторът извая преди година, а именно с изгледа към красивата Пирин планина.

Преди по –малко от  месец на това място, на разклона за Побит камък и Сърница,  талантливият мъж измайстори  в скала барелеф на елен.

А само преди дни конче дърпа шейна с трупи издълба върху скалата Петър Чорев. Той е 60 см дължина и 40 см височина.

На другата страна е написано с вдлъбнати букви ДГС Селище.

Мястото е впечатляващо, тъй като там преди години имало ветролом, който изкоренил дърветата. Сега ще има  и паметник, който да  напомня за това. Красив кът се заформя на мястото, за който роля има и майсторът от Елешница.

Слабостта му към изкуството е от 5-6 годишна възраст. Завършил „Дърворезба“ в Професионална лесотехническа гимназия Банско, а в ЮЗУ специалност „Изобразително изкуство“.

 

 

 

 

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *