Минахте ли под чадърите?

Цветният покрив в центъра вече стана запазената марка на Благоевград. Последните дни много благоевградчани се питаха ще има ли чадъри. Защото свикнахме с този пъстроцветен тунел, а и не само това.  Дават допълнително настроение и  пазят сянка на пешеходците през топлите месеци на годината. Радват жителите и гостите на областния център. Е, не е като да минеш под дъгата, даже е още по-хубаво.

От няколко години Благоевград е украсен с пъстри брандирани чадъри по примера на китни туристически градчета в други краища на света.

Инсталацията е по Еко стандарт и е изградена от въже, обезопасяващо и щадящо дървесната растителност, съобщават от общината.

Пъстрата композиция ще съпровожда Международния театрален фестивал „Тара-ра-бумбия”, литературното изложение „Литера Експо” , както и най-очакваното събитие – фестивалът, който събира световни звезди в Благоевград- „Francofolies.Blagoevgrad”.

Миналата седмица, пред мол „Ларго“ бе монтирана и цветна инсталация с 500 пеперуди, допринасящи за празничното настроение преди светлите християнски празници.

Община Благоевград започна и преобразяването на 180 пейки на емблематични за Благоевград места. Те са с различни цветове, символизиращи пролетта.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *