Важни правила за избор на обзавеждане за кухня

Кухнята – сърцето на всяко едно домакинство.
Ако приемем, че сте в период на избор на кухня, то тогава е важно да обърнете сериозно внимание на настоящата статия, тъй като в не ще Ви запознаем с важните правила, на които да наблегнете, при избора на кухня.

На първо място, много е важно да разберете какво представлява МДФ и какво е ПДЧ?

Едва ли има някой от Вас, читателите на Agencia.bg, който да не ги е срещал. МДФ е съкращение от MDF (Medium Density Fibreboard) и представлява плоча, съставена от дървесни влакна. Те са със средна плътност. Най-общо казано, МДФ са дребни дървени частици, получени чрез процес по раздробяване от твърда или мека дървесина, до получаването на дървесни влакна, в комбинация с гума, восък, като се получава изключително здрава смес, оформена в пресована плоча. ПДЧ – раздробена дървесина, направена на плочи. И двете технологии си приличат, но имат и малки разлики.
Например, ПДЧ не се препоръчва във влажни помещения. МДФ се явява малко по-специфичен ПДЧ материал. Отличава се с изключително висока здравина, гладкост и еластичност. За разлика от ПДЧ, както Друго важно нещо е, че МДФ е далеч по-влагоустойчив. Вярваме, че така описани двата типа материал, които са сред най-популярните за изработване на качествена кухня, са Ви дали нужната информация и ще Ви помогнат за взимане на правилното решение, когато се касае за покупка на кухня, готова от шоурум, или пък при избор на кухня по поръчка. Да пристъпин към изборът Ви на кухня. Естествено, по-доброто решение е да изберете МДФ за материал, но в случай, че търсите бюджетно решение, и ПДЧ кухнята може да бъде добро решение. Какво трябва да направите, за да поръчате точната кухня, която да бъде в унисон с Вашите желания и изисквания?

Детайлното проучване на пазара, рисърч, който да Ви даде ясна представа за цените, както и за моделите, които се предлагат. От това нещо се започва.

След което да поискате работни проекти и оферти от различни компании и едва тогава да поръчате. Например, Борман България предоставя възможността от безплатен проект за кухня и можете да се възползвате, преди да поръчате изработката. Освен вносни кухни, компанията предлага и такива, произведени в България. Монтажът се извършва според изискванията и нуждите на крайните клиенти, както и в удобно за тях време. Безплатният проект е неангажиращ, цените са приемливи, а срокът на изпълнение – разумен и в границите на нормалното за технологичен проект, какъвто би представлявала Вашата нова кухня.

Напоследък, често клиенти се обръщат към компании, предлагащи кухни по поръчка. Ако и Вие сте сред клиентите, решили да се отличат с уникална кухня, с кухня, която е изработена по индивидуален дизайн и визия, то тогава трябва да се обърнете към специалисти, предлагащи проект и изработка на кухни по поръчка.
Естествено, цената при подобен тип кухни се отличава от тази, на готовите решения, но всичко зависи от Вашите желания и изисквания.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *