(видео) Какъв неврокопски танцов празник!

Танцов празник сътвориха талантливи танцьори в Гоце Делчев.
Неслучайно Градът, както всички знаят Гоце Делчев, е организатор и домакин на танцов фестивал.
Събота и неделя игриви неврокопчани и талантливи младежи и възрастни от Северна Македония, Черна гора, Гърция и неврокопчани превърнаха Гоце Делчев в танцуващо семейство.

С атрактивно дефиле по улиците започна танцовият празник в Гоце Делчев. Той приключи на площада пред Дом на културата, където на сцената се изявиха всички  танцови състави, пожелали участие в културната инициатива на общината. Така в  Гоце Делчев  отбелязаха международния ден на танца. На втория ден на танцовия фестивал  в градския парк се състоя гала концерт на участниците плюс още няколко детски танцови формации.

Над 700 са участниците, които тази година се включиха в двудневното културно събити, което се организира за 11-та поредна година от Община Гоце Делчев и Народно читалище „Просвета – 1865”, а интересът към него е все по-голям както от страна на зрителите, така и на участниците. Тази година  се включиха 20 танцови състава от страната и чужбина.

Местните състави са 4, а останалите са от София, Благоевград, Девин, Панагюрище, Сандански, района на Разлог, Петрич и други. Специални участници в танцовия празник бяха Неврокопският ансамбъл за народни песни и танци гр. Гоце Делчев, както и гостите от Черна гора, Гърция и Северна Македония.

Тази година, събитието бе проведено в памет на Запрю Икономов – дългогодишен ръководител на Неврокопски ансамбъл за народни песни и танци – гр. Гоце Делчев /роден на 20.04.1929 г. и починал на 30.01.2015 г./. Той е човек с изключителни заслуги за съхраняване и разпространяване на българското фолклорно богатство и е почетен гражданин на Гоце Делчев.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *