ВАР-система на черно-бял телевизор и багер за награда на великденски турнир в евросело

Три дни любители на футбола изживяха Великднеските празници в духа на феърплея, приятелството и задружието. Истинска шампионска лига, с аматьори състезатели, но големи мераклии. Това направиха млади мъже в евросело, симитлийското Черниче.

Всяка година по Великден, но за първи път по шампионски маниер. Всяка година Великденски турнир в Черниче, за първа година с ВАР-системата за повторения чрез… ретро монитор. Кметът на селото Георги Стефанов свали от тавана стария си Електрон, на който като дете е гледал мачове, избърсал е прахта и го инсталирал на стадиона.

Играха 9 отбора. По групи, както жребият ги подреди, играят две полувремена, по 20 минути. Резултатите са, на всеки мач, много на малко. Но за участниците е важна играта. „Цялото село е тук, на игрището в училищния двор. Няма човек без отбор“, казва кметът на Черниче Георги Стефанов. Около 70 бяха състезателите, само местни футболисти, публиката набъбна и до 300 през състезателните дни.

Накрая – войник, футболен талант реши финала. Първо, второ и трето място, извънредна награда за най-груб играч и… най-голямата награда за всичките над 70 мераклии, участници във великденския турнир в Черниче: догодина търнирът ще е на ново игрище с изкуствено покритие! Наградата, която зарадва и победители и победени, даде общинският кмет Апостол Апостолов, който всъщност връчи и купите на победителите.

В последния момент, извънредна, непредвидена награда връчиха на участник в турнира – за най-груб играч. Абсолютна загуба за ориентация на терена и сгромолясване на играч от противниковия тим направи в решаващ мач Светльо Александров, който взе безапелационно наградата „най-груб играч“. Пластмасов багер, наградата му, да радва скоро децата му – заклеха го съотборници и приятели!

Три дни любители на футбола изживяха Великднеските празници в духа на феърплея, приятелството и задружието. Девет отбора се надиграваха, и всички, след десетина дни се събират на общ купон. На 12-ти май, на площада в селото и победители и победени, и приятелите им, са добре дошли на празника на футболистите-аматьори. От къде е финансирането ли? От таксата „правоучастие“ в турнира. А защо чак на 12-ти май?? За да няма извинения за неприсъствие. Да е почивен ден, да не е следващата събота/неделя, която е претрупана със сватби след дългия великденски пост.

А междувременно – не забравиха и доброто за Станислав, което трябва за да стъпи на краката си младото момче. През всички дни на турнира имаше кутия „“Пролет за Станислав , която пълниха със средства. Даренията са предадени на семейството на Станислав Ильовски.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *