Не уъркшоп, а боядисвачница!

За всички, които харесват, оценяват и ценят, както и ползват с удоволствие и предпочитание българските думи: в Разлог децата се забавляваха навръх Великден в боядисвачница и в рисувачница за яйца! Някоя съвременна българка може и да каже, че е завела детето си на уъркшоп, но… не и в Разлог.

Там безброй дечица се забавляваха с цветове на площада. Имаше и маса за боядисване на варени яйца, кокоши, пъдпъдъчени и какви ли не, имаше и големи макети за багрене – всички във формата на Великденските символи. Това – на площада, в понеделник, под галещи слънчеви лъчи в планинското градче. И докато децата творяха… и самодейци демонстрираха творчество: певческо и танцувално.

Много изненади, игри и награди бяха подготвени за гостите на празника. Деца и родители се забавляваха заедно като посетиха различните Великденски кътове и базари. Червени яйца, козунак и обредни хлябове имаше за всеки, избрал да сподели празника в Разлог. Малчуганите играха весела игра на издирвачи – „Открий яйцето“ и се забавляваха в „Боядисвачницата на яйца“; Малките художници вложиха творчество и желание и сътвориха впечатляващи картини върху специални дървени яйца.

Всички слушаха концерт-спектакъла на талантливите самодейни състави от община Разлог. На финала участници и гости се хванаха голямо великденско хоро.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *