Ученичка от Симитли – втора в страната по правопис на английски език

Ученичка от СУ-Симитли  е сред най-добрите  в страната по правопис на английски език Spelling bee.

Финалът на деветото национално състезание по правопис на английски език Spelling bee се проведе в Американския колеж в София. В него премериха сили 30- те победители от регионалните кръгове, които показаха отлични знания, концентрация  и психическа издръжливост в повече от 3 часовия маратон по спелуване.

Националният победител тази година  е Виктория  Иванова от 7 клас, ПМГ –Кюстендил. Нейната  подгласничка  от регионалното състезание  Рая Георгиева Георгиева от 6в клас от СУ-Симитли се справи изключително добре на състезанието.  Макар че се явява за първи път на национално ниво, Рая показа отлична подготовка, завидна памет  и  психическа устойчивост, с които впечатли журито и публиката.

„Това не е обикновено състезание.  Тук победата на един не е загуба за останалите, а пример, че една объркана дума не е край на всичко,”заяви Саманта Смит, пресаташе на посолството на САЩ.

Ето защо всички  финалисти бяха наградени с материални награди, статуетки  и грамоти, както и със 7 -дневен езиков лагер в Банско от 7 до 13 юли.

Организаторите се бяха постарали да осигурят незабравим уикенд  за участниците, подарявайки им посещение със забавни предизвикателства  в МУЗЕЙКО.  Грандиозният финал беше истинско преживяване като награда за усилията на участниците и благодарност за упорития им труд, което да ги мотивира за бъдещи успехи.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *