Духа с 20 метра в секунда

Виждате ли силата на вятъра? Жълто опасно е времето в Благоевград и региона. Силата на вятъра ще достигне до 20-22 метра в секунда, предупреждават синоптиците.

След многото дъжд, а и градушка навръх Гергьовден, нетипичния за май студ продължава, при това със силен вятър. Ледените късове в понеделник достатъчно охладиха въздуха, а вятърът във вторник допълнително ще потвърждава усещането за студено време.

Обявен е жълт код за силен вятър в 18 области, сред които Благоевград, Кюстендил, Перник, София град и област… Вятърът ще се укроти чак през нощта. В Югозападна България на места и ще стихне. От запад облачността ще се разкъса и намалее до ясно и сутринта в котловините в западната половина от страната ще има слани. В сряда в много райони ще бъде предимно слънчево; по-значителни временни увеличения на облачността ще има над източната половина от страната, без валежи. Дневните температури ще се повишат, уверяват синоптиците, цитирани от vesti.bg. В четвъртък, 9 май, вятърът ще се обърне от юг и дневните температури ще се повишат още, но сутринта ще е все още хладно. Облачността от запад ще се увеличава, отначало висока и средна, до вечерта ще обхване Западна България, където ще превали дъжд.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *