Кметовете, които не пушат

Има цяла община с кметове и кметски наместници непушачи. Те даже никога не са хващали цигара. До един. Такава е конфигурацията в община Симитли. Цял отбор юнаци без цигари. Кметовете, които не пушат, водени от общинския, непушач. И защото са цял отбор непушачи, откакто Апостол Апостолов е общински кмет, от 2003 година до днес, точно днес, на 10-ти май се играе весел мач – пушачи срещу непушачи.

Кметът има рожден ден. 10-ти май е малко по-различен от 9-ти май, от 11-ти май. Никога административните дела не са забуксували на кметския личен празник, но денят е емоционален. Успява да превърне личния си ден в различен, наситен с много шеги и забава. Традиционно денят започва с футболен мач. Истински, приятелски, но вражески отбори излизат на терена: пушачи срещу непушачи. Така и днес, пише simitli.info: по вода тръгна денят в Симитли, дъждът вкара футболистите в залата на стадиона. Отборите са с познати капитани: непушачите води Поли, пушачите – заместникът му – Юли Мишев. Всъщност поли води отбора на кметовете. Оказа се нито един от кметовете по населени места в общината никога не е хващал цигара. До един са непушачи. Заместник кметът Юли Мишев събира отбора на пушещите. Младоци от администрацията, в тима на Мишев, се засрамиха, кметът с достолепните си вече 59 години ги надбяга тотално – по-пъргав и по-издръжлив е на терена и от 30-годишните. Той и откри резултата. Беляза първите 6 попадения. И ако си мислите, че съдията е  свирил за его – и това не е вярно. Малко преди мача взел подкуп от пушачите, опитали се да му пробутат кутия цигари. „Продажен е съдията. И от мен взе банкнота“, шегува се на личния му празник кмета Апостолов.

Иначе съдията – и той всяка година на кметския мач е един и същ – Георги Томанов Мами. И сега за протокола: последният съдийски сигнал прозвуча при резултат 11:4 за непушачите. Кметът рожденик, капитан на непушачите се разписа със 7 точни попадения, голове белязаха и сушишкия, брежанския кмет и на село Полето- Благой Стефанов, Георги Митрев и Иван Манчев, точен за крайния резултат бе и съветникът Георги Михайлов, който влезе на терена от тима на кмета.

Пушачите с голове отсрамиха шефът на строителния отдел Венци Методиев, с два гола Ивайло Гиздов, съвсем накрая в мача с изключително красив гол от задна ножица се разписа и Юли Мишев.

Всъщност – пушачите досега в този мач не са побеждавали. Но мачът е предимно „за спорта“. А основният организатор е рожденика на 10-ти май.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *