Шестокласничка от Петрич е най-грамотното дете сред връстниците си

Габи от Петрич е първенец, преди финала, в конкурса за правопис. Първенец е сред над 4 000 участника от цялата страна.

Габриела Николова е на първо място сред шестокласниците в състезанието по правопис „Пазим езика си“. Навръх празника на братята пъвоучители, създатели на азбуката ни, 11-ти май е големият финал: На финала на надпреварата, организирана от гражданското сдружение „Живата вода на България“, се съревновават 14 ученици – по 7 във всяка възрастова група. Те са показали най-добри резултати сред  4500-те регистрирани участници. Габи от Петрич е единственият представител на Благоевградски регион.

Заключителният кръг е сега. Знанията на децата ще бъдат проверени от експертно жури пред родители, учители и гости. Председател на комисията е проф. Владимир Атанасов от Факултета по славянски филологии в СУ „Св. Климент Охридски“. Състезателите се изправят пред две задачи. В първата – трябва да покажат знанията си за правописа и пунктуацията. Втората е смислово подреждане на изречения в текст.

Всички участници ще получат грамоти, а първите трима във всяка от двете възрастови групи ще си тръгнат със специални награди.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *