Печелим два концерта срещу наградите на БГ Радио

Своеобразен подарък и приятелски жест прави община Благоевград към Пловдив  – първия български град, обявен за Европейска културна столица. Тази година церемонията за Годишните музикални награди на БГ Радио ще се проведат в Пловдив. Но благоевградчани няма да останат пренебрегнати. Наградените ще изнесат два грандиозни концерта именно в Благоевград на 14 и 15 юни. Това стана ясно днес на пресконференция, която бе водена от д-р Атанас Камбитов,кмет на община Благоевград, Николай Янчовичин- генерален директор на БГ Радио, заместник-кмета Христина Шопова и Деница Славова- корпоративен PR мениджър на БГ Радио.

„В този момент Пловдив  е европейска сцена и смятаме, че това е една възможност и българската музика да се презентира пред тази широка аудитория. Тъй като  стана традиция Благоевград да бъде домакин на събитието и тук има една вярна публика, затова им подаряваме 2 грандиозни концерта“, каза кметът д-р Атанас Камбитов.

Мястото е фестивалният център парк „Македония“.

По време на тазгодишното издание на Годишните музикални награди на БГ Радио кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов и кметът на община Пловдив Иван Тотев ще връчат статуетка по време на престижната церемония.

„Събитието в Пловдив е еднократно планирано, така че догодина трябва да сме готови за БГ награди, тук в Благоевград. Все пак има само един град в България, който има статуетка „Посланик на Българската музика“, уточни и  Николай Янчовичин.

И този път престижната сцена на Годишни музикални награди на БГ Радио ще даде летящ старт на новите български поп и рок хитове. Сред тях е и „Несъвършен“ на РУШИ. Нова песен ще представят и Братя Аргирови, които са избраниците на БГ Радио да получат единствената награда, чиито получател определя еднолично екипът на медията – БГ Вдъхновител 2019 на името на Ана Мария Тонкова.

На сайта на БГ Радио до 00:00 ч. на 21 май се гласува за финалния етап в Годишни музикални награди 2019, в който се определят победителите във всяка една от деветте категории.

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *