За 24 май по магистрала „Струма“ край Благоевград

На финала са строителните работи от АМ „Струма“ след Благоевград. Движението ще бъде пуснато по-рано от предвиденото, казват от Агенция „Пътна инфраструктура“. Целта е да се облекчат пътуващите към Гърция при предстоящите почивните дни и активния летен сезон.

Преместени са и археологическите находки, които бяха разкрити по трасето на магистралата край село Покровник. 1,2 млн.лв е сумата по преместване и теренна консервация на археологическите ценности, както и изграждането на подпорна стена за отделянето им от трасето на автомагистралата. На следващ етап, извън компетенциите на АПИ, ще бъде изработването на интегрирана консервация на археологическия парк и проект за цялостното му експониране и социализация.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова инспектира заедно с  председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Георги Терзийски строителните дейности по участък 1 от лота, който започва от края на изградения през ноември 2015 г. лот 2 Дупница – Благоевград и продължава до новоизградения п.в. „Благоевград-Юг“, който се намира след ел.подстанцията на главен път Е-79.

Дължината на отсечката е около 6.5 км. Чрез нея ще се избягва влизането в Благоевград и създаването на тапи  в градските кръстовища, което ще спести време на пътуващите и ще разтовари града от сериозен трафик.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *