Ученици направиха туристически пътеводител на Разлог

Учениците от ОУ „Никола Парапунов” създадоха туристически пътеводител на община Разлог. Той може да се използва от дигитални устройства, версия Android. Също така децата създават свои проекти, игри и анимират комикси в платформата Code. org и програмата Scratch, а в Sonic Pi те пишат кодове по дадени ноти и генерират свои музикални произведения.

Всичко това е направено от учениците от 7 клас Кристиян Сланчев, Иван Елчинов, Мартин Дурев, Стилиян Делибосов и Здравко Петров от ОУ „Никола Парапунов”, гр. Разлог. Придружени от своите учители участваха в обучение по кодиране в Minecraft в гр. Монополи, Италия, водено от главния ментор на Minecraft, Марио Профумо.

Вече втора учебна година 14-годишните ученици продължават успешно работата си по Европейски проект „Създаване на дигитална среда на обучение“/ CODE-E/ по програма Еразъм+ с координатор за българското училище –Йорданка Крънчева, старши учител по английски език.

Учениците са включени в клубове по кодиране, финансирани от проекта и водени от Анна Панкова, старши учител по информационни технологии, г-жа Катерина Радева, учител по география и икономика, и г-н Иван Мишков, учител в ЦДО.

За направените проекти и проявената креативност по време на обучението, проведено на английски език съвместно с деца от другите училища – партньори oт Италия, Полша, Турция, момчетата получиха оценка „Перфектна работа”. Всички ученици и учители получиха сертификати за работа в Minecraft.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *