Наш човек пише в читанките на първолаците

Децата са… най-обичащите и да четат. Това провокира един писател да ориентира творчеството си изцяло към детската аудитория. А творбите му – направиха впечатление на подбиращите най-подходящите писани слова за читанките на най-малките в училищна възраст. И този писател е „наш човек“, от Пиринския край. Това е неврокопчанинът Иван Мишев.

Авторът представи „Събуди се слънчице“, събрала мерена реч за децата, читатели. Стихосбирката е готова и е в ръцете на най-верните читатели, децата, с кметско съдействие. Той, кметът Владимир Москов, бе на първи ред при представянето на стихосбирката в Гоце Делчев. Обичащи да четат деца и ценящите творчеството за деца се събраха в навечението на празника на писмеността и книжовността, за да разчитат на глас новите стихове на Иван Мишев от „Събуди се слънчице“.

„Събудеи се Слънчице“ съдържа 38 стихотворения, посветени на пролетта. Ученици от началните класове рецитираха няколко стихотворения от новата книжка, а „Пролетна симфония“, „Искам да знам“ и „С дядо на море“ бяха едни от най-харесаните творби.

Иван Мишев е член на Съюза на българските писатели, негова творба е включена в читанките за изучаване в началните класове.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *