Къде с гордост празнуват 24 май с манифестация?(видео)

Единствено в Гоце Делчев от цялата страна с гордост празнуват 24 май с  манифестация. Традиционно, на този ден, не само трите средни и трите основни училища празнуват. Празнува цялата общественост. В шестте училища на града се проведоха ритуали по предаване и приемане на училищните знамена от випуск на випуск в присъствието на официални гости. С истински сълзи от смесени чувства – радостта от приключване на гимназиалното образование и тъга от раздялата, се сбогуваха абитуриентите със своите класни наставници от последните годни на средното образование.

Родители, приятели и близки, също изпълниха дворовете на гоцеделчевските училища, за да споделят празника на учениците. Грандиозното шествие, подготвено месеци преди събитието в Гоце Делчев е традиция, която неврокопчани вече близо век спазват. С умиление, граждани и близки на учащите  споделят радостта на манифестиращите млади хора. Випускници, навършили кръгли годишнини в различните училища, също се включиха в шествието, което приключи на пл. „Македония“.

Там продължи официалната част на празненството. Свое благословение на светлия празник отправи към гражданите Дядо Серафим. За постигнати високи резултати в образованието, за отличен успех, за принос в издигане авторитета на общината на национално и международно ниво, специални грамоти, плакети и отличия, кметът Владимир Москов връчи на заслужилите директори, учители, ученици култирни дейци от общината.

Кметът на община Гоце Делчев, Владимир Москов, н.в.п. Неврокопски митрополит Серафим, евродепутатът Асим Адемов, депутатът в НС, Богдан Боцев, хора подпомогнали образованието в общината – от България и чужбина с евкчиха в манифестацията.

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *