Четири фестивала препълват Благоевград през юни

Благоевград отново ще се напълни с туристи през юни. Хотелите ще се пукат по шевовете, заведения, магазини, хотели, ресторанти, всичко се съживява, защото предстоят четири фестивала.

Едни от най-чаканите музикални събития в България започват през юни в Благоевград. Музикалният маратон започва на 7 юни в Благоевград с Второто издание на “Jumaya Stage Festival”, финансиран по фонд „Култура“. На голямата сцена пред “Stage Bar” по време на двата фестивални дни ще се качат невероятните изпълнители от  „Мерудия“, които ще донесат нестандартен вкус на вече любимия фестивал.  Тази година на сцената на  “Jumaya Stage Festival”  излизат и запомнящите се изпълнители от Акага, Д2 и Любо Киров, Echoo Balkan Samba, Fa Rock, Leontas, Sevi.

Музикалните изкушения продължават на 14 и 15 юни, когато за първи път в Благоевград започва Благоевград БГ Voice – детски музикален фестивал за вокална и вокално-инструментална музика, за рок, поп и джаз изпълнения.  Концертите започват в 10.00 часа в парк „Македония“ на сцената на БГ Радио.  В рамките и на двата дни най-големите естрадни и поп музиканти на България ще пеят за Благоевград. Два зрелищни концерта ще представят любимите изпълнители на БГ Радио.

„Francofolies.Blagoevgrad” започва на 21 юни. В рамките на два фестивални дни Благоевград ще приеме звезди от световен ранг. На сцената в парк „Македония“ излизат познатите на всички Dan Balan, LP, Kendji Girac, Caravan Palace, Morandi, Kottarashky.

Месец юни ще завърши с театрален фестивал „Талантино“. Това ще бъде седмото издание на преглед на театралните школи. Театралното предизвикателство започва на 25 юни и ще продължи до 29 юни в сградата на бивш Младежки дом- Благоевград.

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *