Ансамбълът и кметът зад граница:

С ансамбъл Пирин кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов поздрави колегата си, кметът на хърватския град Чаковец за празника им.

Ансамбъл „Пирин“ подари невероятни емоции и предизвика фурор в Културен център-Чаковец, който тази година отбеляза 70-годишнина. Творците от емблемата на Пиринския край показаха изключителни съчетания и много ритъм. Неповторимите музиканти от ансамбъла представиха българския фолклор и доказаха, че традициите са живи. Бурни аплодисменти поставиха края на участието на благоевградската гордост Ансамбъл „Пирин“, които вдъхновиха стотици хора.

Те бяха там за тържествата по повод празника на град Чаковец, Хърватия, придружаваха кмета д-р Камбитов и председателя на ОбС Радослав Тасков. Градът е побратимен на Благоевград. Близките отношения се установиха през 2015 година.

Нашият ансамбъл представи изключителни изпълнения под звуците на българската народна музика. В края на представлението хървати и българи се хванаха на българско хоро и танцуваха заедно с ансамбъл „Пирин“.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *