И децата от люлките и пързалката – на фестивал за големи

Докато се люлеят и пързалят, даже и в пясъчника, и най-мъничките ще могат да тананикат и танцуват с музиката на Акага, Любо и Д2… Тази седмица, петък и събота. „Децата от детската площадка дават голяма емоция на фестивала“, призна дни преди второто издание Иван Кацарски, организатор на „Jumaya Stage Festival”. Това е този фестивал, от миналата година в градинката пред банята. Този фестивал, край сцената на който имаше много ателиета. А децата можеха да пипнат истински музикални инструменти, да тупат на барабани… Така ще е и тази година. Но без билети, с вход свободен, отвсякъде, за всички. Там, пред банята, в градинката преди НАП-а, и детската площадка даже е интегрирана във фестивала. „Миналата година направихме някои грешки, като за първо издание. Но се поправяме, за да се харесва този стрийт фестивал, хората да се усещат като част от него, да създаваме отношение към такъв тип прояви“, казва организаторът Иван Кацарски. Той много се радва, че има и спонсори. Което означавало, че все повече хора имат отношение и са съпричастни към това да се случват такива инициативи.

Тази година фестивалът е на 7-8-ми юни, за втори път – „Jumaya Stage Festival”. „За първи път правим експеримент с нови стилове музика, не само рок. Първата вечер е етно джаз, фюджън, реге, рок фолклор…смесени. Две вечери с хубава музика, с балканско звучене, вкус и финес. Ще има и неделно училище – уъркшоп за деца и възрастни за саунддизайн, работа с професионално програми за звукообработка… т.е. как се прави реално това, което виждаме на големите сцени“, анонсират организаторите. На фестивала ще показват и техники за пеене и сценично поведение.

Кой – кога ще пее – можете да видите ТУК

А в многото галерии за занаяти – ще видим и световни марки, и наши занаятчии, ще видим и ковачи – как правят бижута от мед. Има занаятчии, които са избрали благоевградския фестивал пред подобни прояви в европейската столица на културата Пловдив, по същото време, радват се организаторите.

„Jumaya Stage Festival” е съфинансиран от фонд „Култура“ – инициативата на община Благоевград да подкрепя хора от културата и изкуството със свежи идеи за реализация.

„7 часа на 7-ми юни – имате ангажимента да поставите силен старт на фестивалния месец юни. Вие сте първите в календара, следващата седмица пристига БГ радио, след тях и любимия ни Франкофоли“, заръча на „Jumaya Stage Festival” заместник кметът на община Благоевград Христина Шопова.



Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *