Наско Ментата освежи мюсюлманите за Байрам

Много цвят на площада обагри селото за празника на местните – Рамазан Байрам. Пъстра танцово-музикална програма сътвориха дечицата на Долно Осеново и създадоха много настроение за Байрам на местните и гостите в селото. С голямо хоро местните направиха естествена пъстра ограда на площада в центъра на селото. Изпълнителят на хитовата Шушана определи ритъма на празника привечер. Наско Ментата побърка празнуващите. Местните не помнят скоро по-голяма веселба на площада за Байрама.

И за да имат душа и настроение за празник, когато е празник в календара, местни и местна власт си изговориха и грижата за ежедневието. Всичко се прави по план. И ремонта на улиците, и изграждането на физкултурния салон за децата в Долно Осеново, и всичко предвидено.

Гости, сред свои, в Осеново бяха кмет и депутат Апостолови, председателят на общински съвет, целият управленски екип на кмета Апостолов с всички управници на населени места. От най-многолюдното Крупник, до наместниците на села като Докатичево и Тросково с шепа жители. „Бъдете живи и здрави, възпитавайте и децата си в духа на доброта, трудолюбие и грижа за ближния“, пожела на празнуващите кметът Апостол Апостолов и им призна, че „Долно Осеново е най-красивото село, с най-усмихнатите, най-веселите, най-жизнерадостни жители“.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *