Мечта за милион и половина (видео)

Нова детска градина в община Гоце Делчев. След близо 30 години – в село Лъжница. Ненапразно детското заведение се казва „Мечта“, защото това беше мечтата на жителите на селото, каза имамът Мохамед Койнар.

Детската градина струва 1 400 000 лв., от които 1 млн. са средства от общинския бюджет, а 400 000 са осигурени от Министерството на финансите, съобщи общинският кмет Владимир Москов. При факта, че в страната ежегодно се закриват подобни заведения, община Гоце Делчев се гордее с откриването на изцяло нова детска градина. В момента в нея са записани 80 деца, но градината има възможност при нужда да увеличи капацитета си на 100 места.

Радваме се, че успяхме да реализираме проекта в срокове, качествено, така, че децата на Лъжница да могат да получат едни добри възможности за обучение и възпитание, каза още Москов.

С богата, музикално-артистична програма, възпитаниците на детската градина приятно изненадаха гостите.

Церемониалното прерязване на трикольорната лента на новооткритото детско  заведние извършиха част от официалните гости, след което разгледаха най-модерната детска градина „Мечта“ в Пиринско, в с. Лъжница.

Сред официалните гости на празненството в Лъжница бяха и Владимир Москов, кмет на община Гоце Делчев, както и неговите заместници Валери Сарандев и Саит Иброш, председателят на ОбС Гоце Делчев Ангел Гераксиев, Елхан Кълков, депутат в НС от ДПС, Ведат Хюсеин, председател на ОС на ДПС, Сайди Чолак, председател на ОбС на ДПС, Джалил Бошнак, зам. -председател на ОбС на ДПС, Зафер Койнаров, кмет на Лъжница, общински съветници, директори на детски заведения и училища в общината и родители.


 

 

 

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *