Младежкият дом с нов живот за Дом на младостта

Успокоително и вдъхновяващо красиво. С много цвят и отношение към творчеството, към човека, към младостта. В едно изключително място се е превърнал Младежкият дом в Благоевград. Вече е Дом на младостта, уреден от местната власт като място за вдъхновение и изява.

Това уникално арт място вдъхновява благоевградските творци.

Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов откри Дом на Младостта в Благоевград. Без да се нарушава архитектурната цялост на сградата, тя вече има ново интериорно лице.

Заместник-кметът по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова благодари на всеки, които са допринесли за преобразяването на пространството в бившия Младежки дом.

По време на церемонията бяха наградени и първите четирима „Творци на Духа“. Призът получиха  Пламен Бонев, Емил Мангушев, Атанас Янев и Явор Ичков.

42 изявени  деца от Благоевград пък получиха логото и значката на Дом на Младостта. Наградите ще бъдат давани всяка година.

Пространството в бившия Младежки дом  е изцяло прекомпозирано по начин, като мястото е превърнато в мултифункционална зала. Тя ще може да бъде използвана за богат набор от артистични, публични и социални събития. Мобилността и рационалността на интериорните елементи я превръщат в модерно съоръжение за представления, четения, различни изяви, творчество.

Поставени са малки пейки и масички, като тях са подбрани специални цветове. Има обособени книжарница, бар, място за събеседване, отдих и т.н. По стените са поместени пана от утвърдени художници. В обособени ниши, зад стъкло са подредени изящни творби. Поставено е и красиво арт осветление.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *