Най-голямата карате академия у нас пристигна в Благоевград

Карате Клуб Цанев, по-познат като КК Никон, вече има зала и тренира каратеки в Благоевград. установиха на са високо, в центъра и приемат от 4- до 104-годишни да тренират карате. Учител е Кристиян Гаврилов- 1-ви дан, многократен републикански шампион, момче от Сандански. Ще ги намерите в сградата на новия битов комбинат в центъра, в пешеходната зона (ул. Тодор Александров 23), на 7-мия етаж.

Академията Карате Клуб Цанев има клонове из цялата страна и до момента е най-успешния карате клуб с осем комплексни национални титли, световни, европейски и балкански шампиони. Карате клуб Цанев е организатор и на най-мащабния карате турнир в България, събиращ звезди от цял свят. В клуба тренират над 400 каратеки от всички възрастови групи с отлични условия.

Ето кой и как даде локацията им в Благоевград:

Венцислав Дуев: „Започнах да тренирам карате шотокан през 2009 г. Тогава стресът в работата ми идваха в повече, т.к ръководех фирма в София  с активи в строителството, винопроизводството , хотели и спортен център – със стотици служители.  Някои хора борят стреса с алкохол, опиати  – аз избрах каратето. Започнах да тренирам в КК Никон . Преди 10 години клуба имаше зала само в София. Но със своята всеотдайност-  основателя на клуба Николай Цанев, обедини около себе си каратеки от цялата страна и всяка година организира международен карате турнир Nikon Open, от тази година ще бъде Sofia Open. През 2016г със съпругата и децата ни се преместихме от София в Благоевград. В града ни тогава нямаше карате клуб. И така 2 години минаха, с ангажименти в семейството и в бизнеса. След това доста време отне да намеря зала, която да оборудваме. И така на 7 Юни 2019 , официално откриваме залата.

„Всеки, който пристъпи в залата ще получи най-доброто обучение, имайки  за учител  Кристиян Гаврилов- 1 дан. Освен многократен републикански шампион, е и с призови позиции от европейски и световни първенства. Притежава отлични личностни и спортни качества. В източните бойни спортове – обучаващият не се нарича треньор ( както във всички други спортове ) а учител / сенсей . Това е така, т.к. трениращите не само тренират, но и се учат от сенсея си на съвсем друг мироглед към света“, казва Дуев и вярва че от залата в Благоевград ще тръгнат големи карате-шампиони:  „Когато даваш максимума от себе си в живота и тренировките, нещата си идват на мястото. Разбира се далеч сме от мисълта , че всички трениращи ще имат състезателни цели. Много ще идват, за да поддържат форма и да се чувстват по-добре.“Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *