Как ще се промени стената на казармата за 10 дни?

10 дни утвърдени творци ще рисуват върху стената на казармата по ул. „14 полк“ в Благоевград. Използват специална фасадна боя, а самите изображения са тематично свързани с историята на града.

Използвайки анаморфозата, художниците създават изображения, които изглеждат триизмерни, а получените произведения на изкуството дотолкова създават илюзия за реалност, че застанал човек до тях изглежда наистина погълнат от изображението. Какви картини от историята на града ни ще претворят върху стената, след 10 дни ще видим и резултата от труда им.

Всичко това е част от  Международния 3D арт фестивал, който започна от днес.

Проектът се финансира по Фонд „Култура“ към Община Благоевград.

3D уличното изкуство, познато още като паважно, теренно, анаморфично, е художествен стил, създаващ оптична илюзия, която се получава от наблюдението от една единствена гледна точка.

3D изкуството е мощна платформа за достигане на обществено любопитство и интерес, буди нови различни емоции, отваря духа и обединява хората в името на нещо ново, като създава свят, в който главната идея е не само изкуството да присъства в живота на хората, но и да ги провокира да станат участници в самото изкуство.

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *