Телефонен терорист се споразумя с прокуратурата

Седем месеца „лишаване от свобода“ при първоначален „общ“ режим на изтърпяване наложиха на телефонен терорист за извършено от него престъпление. Съдът е одобрил споразумение, сключено между Районна прокуратура – Гоце Делчев и защитата на подсъдимия А.П.

На 03.01.2019 г. подсъдимият П., като помагач в извършване на измама, участвал във въвеждане в заблуждение с цел имотна облага. Неизвестно лице се представило за „инспектор Г.И. от Криминална полиция при РУ Гоце Делчев“ на жителка на града. Било й заявено, че трябва да съдейства на органите на реда за разкриване и залавяне на телефонни измамници. За целта жената следвало да се разпореди с наличните в дома й златни накити и пари. Подведена по този начин тя оставила пред входната врата на дома й на ул. „Мидия“ парична сума в размер на 30 000 лева и златни накити – обеци и синджир с висулка. Подсъдимият П. помогнал в довършване на престъплението, като взел оставените чужди вещи.

На основание същото споразумение е наложено наказание от единадесет месеца „лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок и на А.К. Тя се е признала за виновна за това, че придобила въпросните пари и изделия от злато, за които знаела, че са получени чрез измама.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *