Световен шампион оказа първа помощ на давещ се

Първа помощ на давещ се оказа световният шампион по водно спасяване Валентин Митрев. Това стана по време на старта на кампанията „Ваканция, здравей! Да играем безопасно!“. Първа помощ на пострадал демонстрираха и отрядът от Планинската контролно-спасителна служба, които 24 часа в денонощието помагат на хора, изпаднали в беда в планината.

Отборите от ученици показаха  умения за обездвижване на крайник, като в състезанието победител стана отборът на III ОУ „Христо Ботев“, второто място си спечелиха IV ОУ „Св. Св. Козма и Дамян“, трето място заеха учениците от Спортно училище, а четвърто и пето cъответно I ОУ „Св. Климент Охридски“ и II ОУ „Христо Смирненски“. Всички те получиха грамоти и топки, осигурени от община Сандански.

С ентусиазъм петокласниците взеха участие и в организираната викторина, на която също бяха раздадени много награди.

Кампанията, която се превърна в истински празник завърши с възможността, която осигури полицията и пожарната, децата да се докоснат до техните автомобилити да ги разгледат, което бе изключително интересно за всички тях.

Организатори на проявата са Община Сандански и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. Съорганизатори на събитието, което препълни пл. „България“ с деца, са Български червен кръст, Районно управление на полицията- Сандански и Районна служба по пожарна безопасност и защита на населението.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *