Футболист и училищен шеф размениха фланелки

Ученикът се върна в училище. Футболната звезда Кирил Десподов изкара цял учебен час в училището си, в СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в Симитли. От училището, където имат гимназисти с профил спорт, го поканили на гости, за да си спомни неговите ученически години и да сподели свои спомени, да разказва за живота на спортиста и за големия футбол. Директорката на гимназията Таня Янкова го посрещна с екип, фланелка и шапка с логото на СУ „Св. Св. Кирил и Методий“, той, подготвен извади от чантата фланелка с неговата Деветка.

Децата от спортната паралелка в гимазията и от школата на Септември (Симитли) буквално го подложиха на кръстосан разпит, пише www.simitli.info . Цял учебен час Кирил Десподов отговаря на всякакви въпроси. От „Кой го е запалил по футбола“ до „Защо националния отбор не може да бие“. Много интересно им бе на деца и младежи да слушат за първите тренировки на Кирил Десподов при Христо Стоичков, за първия му гол в големия футбол, за неговите мечти. Най-много се зарадваха  всички на верния отговор на въпрос на една девойка: Кой е отбора на народа? Без колебание, Десподов уцели: Септември Симитли! В истинска еуфория изпаднаха всички. И ученици, и футболисти, и учители.

Звездата на италиянския Каляри, роденият в Кресна Кирил Десподов е възпитаник на гимназията в Симитли. Гимназията, която е с традиции в спорта в училище. Училището, което е дало много имена на българския и световния спорт.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *