Какво още, освен гориво, иска колата за да върви добре?

Колко често се къпете? А колко често си миете очите? Колата също има тези потребности, както и очаквания към вас, стопаните, за грижа и хигиена. Чистотата е толкова важна колкото и техническата изправност. Представете си – замърсено стъкло, неработещи чистачки… това ви поведение като стопанин на колата и шофьор е безотговорно и опасно за вас и за останалите участници в движението.

Ето и някои важни правила, които задължително трябва да спазваме като шофьори, в грижата си към колата: първо правило е автомобилът да е технически изправен. Освен това гумите трябва да са подходящи. Това се отразява както на сигурността, така и на потреблението на гориво, на комфорта и бързината на пътуване. Специалистите препоръчват да не ползваме т.нар. всесезонни гуми. Светлоотразителните елементи трябва да са чисти, а светлините – изправни и чисти. Чистотата е от особено значение и за стъклото. Видимостта трябва да е безупречна, за да се чувстваме сигурни и спокойни като шофьори. Видимостта я гарантираме, освен с почистено стъкло, с чистачките. Те задължително трябва да са изправни и работещи независимо от сезона. За чистотата на стъклото има куп аксесоари и продукти, които улесняват стъклопочистването и гарантират безупречна видимост към пътя. Има и списък с топ 16 на авточастите за стъклопочистване  намери тук www.euavtochasti.bg. Не трябва да подценяваме оборудването на колата за случаи на извънредни ситуации. И нашата кола е добре да има аптечка, светлоотразителни жилетка и триъгълник,пожарогасител. През зимата добавете към оборудването антифриз, размразител за лед по стъклата стъкла, вериги, незамръзваща течност за чистачки. Ако искате да сте в абсолютна готовност за зимата, добавете към оборудването зарядно за акумулатор, въже за теглене. Одеалото също може да се окаже, че ще ви е много потребно.

И много важно: заредете достатъчно гориво, особено ако тръгвате на дълъг път. Без значение от сезона.

Автомобилът е вашият верен спътник. Бъдете грижовен стопанин и вие към него, съветват специалистите в грижата към автомобила.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *