Видяхме в Благоевград най-успешната продукция на Бродуей за всички времена (видео)

Показаха ни я едни от най-талантливите и умни деца на Благоевград. Учениците от Езиковата гимназия сътвориха интеркултурна музикално-танцова феерия. Показаха много знание по чужди езици- английски, немски, френски, испански и много талант. Показаха го на голяма сцена с културно-музикалния спектакъл „Европейските езици – култура и общуване без граници“.


Гимназистите, които учат, за да знаят много добре английски, немски, френски, испански представиха „Котки“ – Андрю Лойд Уебър, на английски език, Мюзикълът „Парижката Света Богородица“ на френски език, „Фантомът на операта“, на немски език, изпълнение на испански песни на Фредерико Гарсия Лорка, под китарен съпровод. Показаха и един истински шедьовър – откъс от мюзикъла „Фантомът на операта“ – най-успешната продукция на Бродуей за всички времена – приказен живот, превърнал се в история – любовта никога не умира. Спектакълът младежите сътвориха с много желание, с талант, с усещане за значимост, за част от общността. А те, учениците на езиковата гимназия имат и добрия опит. Всяка година те правят фестивал на западните езици. Който фестивал е именно употребата на чуждоезиковите знания в извънкласни дейности и инициативи, според интереси и предпочитания.


Инициативата бе в рамките на изпълнението националните ни и общностни приоритети за „Живото културно наследство на Европа: Европейски съюз – културно многообразие и етническа толерантност, приносът на Република България към европейските ценности“. И искаше, и успя, да покаже на широката общественост на Благоевград английските, френските, немските и испанските музикални, певчески и танцови традиции и култура. Да популяризира живото културно наследство на тези европейски страни посредством представяне на тяхното танцовото и песенното изкуство чрез популярни музикални произведения, мюзикъли и спектакли на английски, френски, немски и испански език. Както и да насърчава културното и езиковото многообразие и стимулира изучаването на чужди езици през целия живот. И да осъзнаем принадлежността си към общото европейско семейство, чрез приноса на българската култура към общността.

Спектакълът „Европейските езици – култура и общуване без граници“, от първи ред гледа областният управител Бисер Михайлов. Инициативата се реализира от Областна администрация Благоевград в партньорство с Езикова гимназия. Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *