Рекордните 40 хиляди куфяха на Франкофоли (снимки)

“Francofolies. Благоевград събра близо 40 хиляди меломани в парк „Македония“. Ценители на музиката от различни точки на света станаха част на единствения по рода си мащабен концерт на Балканите. „Това е най-добрият фестивал на света. За мен е чест да празнувам петата годишнина с Вас.

В Ла Рошел е 35-та годишнина , каза директорът на фестивала Жерар Пон, като се надява за 35-та годишнина на “Francofolies.Благоевград“ да бъдат отново заедно, и да бъдат със същия кмет. Многобройната публика  беше поздравена и от кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов.

„Благодаря Ви, че сте тук, страхотни сте! Благодаря на изпълнителите, уникални са! Огромно благодаря на нашите френски партньори и приятели. И поменете едно – всичко хубаво започва от Благоевград!“, каза в част от приветствието си кметът Камбитов.

Музикалната програма на фестивала „Francofolies” е изключително силна и тази година. В нея отлично се открояват любими звезди от световната музикална сцена. Американската изпълнителка с италиански корени и ангелски глас LP буквално успя да разтърси публиката.

Тя предложи на своите фенове уникално изживяване. LP има пет студийни албума зад гърба си, а турнето й с последния от тях, който излезе през 2018 – Heart To Mouth, включва участия в Америка и Европа. В първата вечер на фестивала излезе и хитовият молдовски изпълнител Dan Balan. Той е автор на песни, продуцент и бивш солист на групата O-Zone, която престава да съществува през 2005 година и Дан Балан започва самостоятелна кариера.

Номиниран е за множество европейски награди. Фурор предизвика сред публиката предизвика и френската електро-суинг банда „Caravan Palace“. През втората фестивална вечер меломаните ги очакват невероятни емоции с Kottarashky, Morandi , Kendji Girac.

Има и подготвена богата съпътстваща програма. На различни места в града, жителите и гостите могат да опитат характерни френски ястия и напитки. Втората музикална вечер на фестивала „Франкофоли“ започва в 20.00 часа в парк „Македония“ Изданието на „Francofolies“ в Благоевград е под лиценза на най- големия световен фестивал за съвременна франкофонска музика Les Francofolies.

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *