Какво правят мецаните от парка в жегите – лапат сладолед и още…

Кой не обича сладолед? Мечките от Парка за танцуващи мечки край Белица обичат сладолед също!

Температурите се покачват през последните седмици и през това горещо време мечките се наслаждават на разхлаждането. На мецаните им дават големи ледени кубчета пълни със различни замразени плодове на парчета, като сладоледът за тях не е само за разхлаждане, а е също и за разнообразяване начина на хранене.

Можете ли да познаете каква е любимата ежедневна дейност на Наташа и Маринка през горещите дни? Става все по-топло и по-топло в парка, но Маринка едва усеща топлината – тя се наслаждава да се охлажда плувайки в басейна и да прекарва времето си почивайки си с глава опряна на ъгъла на басейна. Монти пък има много силно обоняние и вече откри неговата любима храна, скрита в дървената играчка, която гледачите са приготвили за него като “enrichment” – криене на храна в дървени играчки, за да могат мечките да проявяват своите диви инстинкт). Монти е много ловък, така че бързо успя да извади рибата.

Помните ли „селфи мечката“ Йета и Рику, които бяха оковани в задния двор на техните бивши собственици в Албания?

Спасени преди около две години, те живеят здравословен начин на живот в парка. Двете бивши „най-тъжни мечки“ на Европа сега се наслаждават на нов етап от живота си!

Рику пък беше социализиран с трикраката мечка Габриела и живя с нея близо една година. След внимателно наблюдение на ситуацията, екипът на парка наскоро реши, че е необходимо да се направи промяна в тяхното преразпределение на обитаване. Заради енергичността на Рику, а Габриела предпочита да прекарва времето си почивайки в гората, решиха, че Рику ще бъде преместен в сектора на Йета.

Вече повече от седмица Рику и Йета са заедно и изглежда, че се наслаждават на всеки момент.

Някои от техните любими дейности заедно са къпане в басейна, търсене на храна и подремване един до друг…обикновено те са неразделни през целия ден.

Паркът наскоро получи дарение от  служителите на УНИКА България чрез дарителска акция с тениски, изрисувани с мечки върху тях, които бяха изработени специално за случая.

Дарените средства ще бъдат използвани за закупуване на скъпоструващи противовъзпалителни лекарства на мечките Мишо и Габриела, които имат проблем със ставите.

 

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *