Неврокопски ученици измайсториха часовник за сърцето, наградиха ги

Смарт часовник – CARDIVASC разработиха ученици от Неврокопска професионална гимназия „Димитър Талев“. Той разполага с функции за отчитане на пулса, измерване на кръвното налягане и кръвната захар, като при проблем с жизнените показатели ще се уведомяват личния лекар и бърза помощ, а чрез GPS ще се локализира мястото на пациента.

На специална церемония, която се проведе в Агенция „София“ , JA България и NN България наградиха победителите в деветото издание на международното състезание „Социални иновации” (Social Innovation Relay). Eкипите получиха награди и поздравления от главния изпълнителен директор на NN България,  Николай Стойков, и от изпълнителния директор на Джуниър Ачийвмънт България,  Милена Стойчева.

На второ място в националния финал е екип “DDN” – Дара Попова, Димитър Янев и Надежда Попова от Неврокопска професионална гимназия „Димитър Талев“, Гоце Делчев, с учител Златка Пейчева и бизнес ментор от NN България, Катя Димитрова.

„Поради големия брой жертви на сърдечно-съдови заболявания и диабет, ние решихме да разработим устройство, което да предотвратява здравословни инциденти“ – споделя екипът.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *