Благоевградчанка сред 10-те най-добри фармацевти

Цецка Алексиева-Джабирова от  РФК Благоевград е сред 10-те най-добри магистър-фармацевти в страната. Тя беше отличена на тържествена церемония в навечерието на професионалния празник на фармацевтите – Еньовден. Наградените фармацевти бяха отличени по предложение на Регионалните фармацевтични колегии за издигане престижа на професията, за цялостен принос към съсловието и за техния висок професионализъм.

БФС отличи на тържествена церемония най-добрите магистър-фармацевти и връчи приза „Регионална фармацевтична колегия на годината“ на РФК Враца.

По традиция магистър-фармацевтите от цялата страна посрещат Еньовден заедно и приемат  този ден от народния календар за свой професионален празник, денят, когато билките са лековити, а водата има магически сили.

“Съхранената традиция, присъствието на близо 1000 фармацевти от всички Регионални фармацевтични колегии и сфери на професионална реализация показват, че съсловието ни е единно в отпор на опитите да се дискредитират и омаловажат усилията на медицинските специалисти за поддържане на качеството и достъпа на българските граждани до системата на здравеопазването. В потвърждение на това е и тазгодишният фокус на съсловното ни събитие – новите Правила за добра фармацевтична практика”,  каза професор Илко Гетов, председател на БФС при откриването на Тринайстото издание на Българските фармацевтични дни.

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *