Медсестри и протестъри при Мая Манолова в Благоевград (видео)

Рискуваме да осъмнем без медицински сестри. Тази професия трябва да получи внимание и адекватна оценка от  управляващите. Това е професия на изчезване, тя трябва да стане защитена професия.Трябва да ги подкрепим всички, защото всеки от нас е потенциален пациент.  Това заяви омбудсманът Мая Манолова след срещата  с медицинските сестри в Благоевград.

Медицински специалисти от благоевградската болница  вкупом се изсипаха в приемната на омбудсмана Мая Манолова. Те се оплакаха, че въпреки обещанията заплатите им са увеличени само с 60 лева- от 580 на 640 лева. „Това е унизително ниско заплащане, обещаните 950 лева никъде не се получават, обещанията не бяха изпълнени. Сега има второ раздаване на обещания. От 1 юли увеличение от 100 до 250 лева, в което също не вярвам“, гневи се Манолова.

Родители, които протестираха срещу стратегията за детето, също зададоха своите въпроси на омбудсмана. Кога смята да внесе искането в конституционния съд за обявяване на закона за социални услуги и направените изменения в други закони. Въпреки че стратегията на детето е оттеглена, те се опасяват, че тя рано или късно отново ще бъде на дневен ред. „Ние сме преди всичко родители, защото виждаме много притиснителни точки, които могат да се тълкуват различно и искаме да има контрол на социалните служби, когато се касае за детето“, категорична е Люси Манова.

Над 100 души в цялата област преминаха през приемните  на омбудсмана и експертите му в областта. Оплакванията са свързани с финансовото бреме, банки, бързи кредити, колекторски фирми, неплащане на заплати, ниско заплащане, имотни измами и други.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *