Вижте какво има всяка събота в Добринище…

Ако ви се доиграе хоро или ви се слуша фолклор, отскочете до Добринище. Всяка съботна вечер сцената на площада в Добринище ще прелива от прекрасни песни и танци. „Добринишко лято“ отново събира фолклорни състави от България и чужбина от 6-ти юли до 7-ми септември от 19.30 часа. Това лято празниците включват 10 концерта на ансамбли от различни фолклорни области на България и чужбина, които ще представят своите програми за жителите и гостите на града.

Идеята възникнала преди осем години и вече се превърна в традиция. „Добринишко лято“ се организира под патронажа на кмета на община Банско – Георги Икономов и със съдействието на кметство Добринище и НЧ „Димитър Благоев – 1925“. Проявите са без възрастови ограничения и дават възможност за изява на всички обичащи фолклора.

Откриването е на 6 юли 2019г. /СЪБОТА/ от 19.30 часа, с талантливите изпълнения на МФГ „ДЕСИЛИЦА“ и гост-изпълнител.

„ДЕСИЛИЦА“, с ръководител Костадин Галчев, ще представи своя юбилеен концерт – „30 години с песен в сърцето“. Групата съхранява традицията на българската фолклорна песен и нейната уникалност вече дълги години и я предава на млади последователи.

Заповядайте да се повеселим заедно – всяка съботна вечер от 19:30 часа на площада в Добринище, където хоро ще се вие, извива…

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *