Японци пеят народни песни в Разлог

Гости от Япония поздравиха участници и публика на фестивала на традиционните хорá „На армане с тъпане“ с песни на български и японски език.  За първи път в историята на фестивала присъстваха любители на българския фолклор от Япония и Холандия.

Участници от 26 групи от цялата страна се надиграваха в Разлог. Фолклорният форум се организира за осма поредна от Община Разлог и НЧ „15.09.1903-1909“. Директор на фестивала е доц. Георги Гаров.

Инж. Красимир Герчев-кмет на Община Разлог, поздрави участниците и публиката и изрази своята радост от това, че с всяка изминала година фестивалът се разраства, а това е знак, че фолклорът е в сърцата и душите на хората.

Инж. Герчев връчи подаръци на ръководителите на всички групи, които участват в мероприятието. Официални гости на събитието бяха проф. д-р на науките Албена Георгиева, проф. Николай Цветков, д-р Петьо Кръстев.

Идеята на фестивала е да се съберат на едно място хора, които да се потопят в атмосферата на мегданското веселие от миналото. Всички хорá и танци бяха под съпровода на оркестър „Роял бенд“ с ръководител Стефан Йорданов и солист Лилия Семкова и зурнаджийска група „Бамето“.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *