Професори от ЮЗУ рисуват Симитли

Голяма част от творците в катедра „Изобразително изкуство“ към Югозападен университет тази седмица са в Симитли. Рисуват града за юбилеей празник. До края на седмицата в града се провежда пленер „50 години град Симитли“. Там са проф. Драчев и колегите му доц. Христо Шапкаров, Цветанка Грънчарова, гл. асистент Богомил Тодоров, Любима Бърдарова.

Те и местни творци ще създават картини за Симитли – графики, пейзажи, абстракции… В пленера твори и оформителят на платна и рамки Венцислав Стоименов. Тази седмица за Симитли рисуват и много наши талантливи деца и младежи. Заедно с утвърдените имена на художници рисуват и Гергана Георгиева от Симитли, с диплома по „Изобразително изкуство” от ЮЗУ, за втора година в пленер в Симитли участва и Христина Боянска – ученичка в 9 клас в НХГ –Благоевград. Осмокласничката от Брежани, която вече има самостоятелна изложба – Христина Пенчева също е част от пленера, за Симитли рисува и Ангелина Крумова от града, която е художник – любител.

Към пленера, с голяма любов и ентусиазъм, специално отношение има почетният гражданин на Симитли- художникът Николай Кашев.

С платната ще бъде направена изложба за празника на град Симитли.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *