Ректорът посрещна медалистките от Минск

Силни момичета гостоприе в кабинета си ректорът на Югозападния университет проф. Борислав Юруков. Пристигнаха си Мими Христова, Миглена Селишка и София Георгиева. Донесоха сребво и бронз за България и Югозападния университет. от европейските игри в Минск.

„Гордеем се с вашите постижения. Хубаво е да обучаваш хора, които са постигнали върхове. Това радва всички ни, но е и голяма отговорност за хората, които ви обучават“, приветства ги ректорът проф. Юруков.

Мими Христова, Миглена Селишка и София Георгиева- трите национални състезателки по борба са студентки в специалност „Спорт“ в ЮЗУ „Неофит Рилски“. Момичетата успяха да спечелят за България един сребърен и два бронзови медала. Ректорът ги поздрави медалистите и им пожела да продължават да работят все така усърдно и да покоряват още по-големи върхове в спорта. Проф. Юруков подчерта, че университетът винаги ще стои зад тях и ще ги подкрепя. Ректорът поздрави и треньора Петър Касабов за постигнатите успехи на републикански, световни и европейски състезания.

Мими Христова е носителка на сребърен медал в категория до 57 кг. на европейските игри в Минск. Тя спечели сребърен медал от европейското първенство по борба в Русия през 2018 г. Участвала е в олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016 г. Носителка е на два бронзови и един сребърен медал от европейски първенства. Христова е европейска шампионка за девойки през 2012 г. в Загреб.

Миглена Селишка спечели бронзов медал  в категорията до 50 кг. на европейските игри в Минск. Носителка е на сребърен медал от европейското първенство по борба, което се проведе тази година в Букурещ. Миглена завоюва третото място на европейското първенство по борба за състезатели до 23 години в Нови Сад. Тя е трикратна европейска шампионка по борба за девойки, многократна републиканска шампионка, вицесветовна шампионка и носителка на два сребърни медала от световното първенство по борба за девойки.

            София Георгиева  се класира трета в категория до 68 кг. на европейските игри в Минск. През 2018 г. тя постига най-големия си успех като става вицешампионка на европейското първенство по свободна борба за състезатели до 23 г. в Истанбул. София е многократна републиканска шампионка по борба.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *