Картини на благоевградска художничка в колекции на посланици

Първата самостоятелна изложба на благоевградската художничка Любима Бърдарова вече е факт.  Изложбата  откри преподавателят от ЮЗУ „Неофит Рилски“ проф. Георги Драчев в сградата на Кметство Брежани. Той пожела на художничката още много самостоятелни изложби.

Чрез пейзажи и абстракции Бърдарова ни представи своите впечатления от видяното в Ковачевица, Мелник, Русе, Симитли и Брежани. На събитието присъстваха представители на академичната общност, кметът на с. Брежани Благой Стефанов, жители и гости на селото.

Картините показват различни пейзажи от България и отразяват личните впечатления на художничката от различни места. Бърдарова завършва специалност „Изобразително изкуство” в ЮЗУ „Неофит Рилски”. Участвала е в десетки общи местни и национални изложби, както и в много международни (в Северна Македония, Гърция, Турция).

Носител на две първи награди на национални младежки изложби. Нейни картини намират място в различни частни колекции в цял свят – Америка, Швейцария, Русия. Творбите й допълват и личните колекции на посланиците на Катар и на Обединени арабски емирства.

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *