Ставаме актьори на 25+

Ако искате да играете Жулиета или пък Хамлет, то това е за вас.

За първи път в Благоевград се прави  Лятна театрална школа по актьорско майсторство за хора над 25 години. Прави я директорът на Драматичен театър „Енчо Халачев“,  актьорът Бранимир Митов. Казва, че всяка жена е мечтала да бъде Жулиета, всеки мъж тайно си е мечтал за Хамлет. А някои пък могат да го приемат и като терапия.

„Ще работим етюди, монолози, леки диалози. Ще пробваме световна и българска класика. Ще направим репетиции и началото на септември ще се направи публична изява“, разказва Бранимир Митов, като се надява да не е само за лятото. Ако хората са сериозни, биха могли да продължат и нататък.

Прави го, защото от 2-3 години няколко човека много му настояват и решава да опита. Обадили му се веднага. А за публичния показ ще бъде представление отвън, между музея и Дома на младежта. Ще бъде обезпечено със звук и светлина. Не е решил още какво ще бъде представлението, казва, че може  да погледнат и към Шекспир.

Едни първи стъпки с по-зрели хора, всеки със своя характер и проблеми, ще съчетаят полезното с приятното.  За 2-3 часа ще излизат от ежедневието, ще се сблъскват с други образи, с други човешки  съдби, които ще изживяват с актьорското майсторство.

Вече има записани желаещи, а първата среща е насрочена за днес в 17.30 часа във Военен клуб – Благоевград.

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *