Майстори на четката претвориха емблемите на Симитли в платната си

От красавици, случайно забелязани на улицата, до вековни църкви и манастири, елементи, носители на историята и богатството на Симитли, емблемите на Симитли рисуваха майстори на четката.  50-годишният юбилей на град Симитли вдъхнови самородни таланти и професори по рисуване.

Творческата среда осигури почетният гражданин на Симитли, художникът Николай Кашев. В арт къщата му в евросело Черниче майстори на изобразителното изкуство се разположиха за цяла седмица. Всеки ден, по цял ден те рисуваха картини от град Симитли и общината –Топлата юлска седмица бе за пленера „50 години град Симитли“, който се случи по инициатива на общинския кмет Апостол Апостолов и с незаменимата помощ на човека с голяма душа и сърце за Симитли и изкуството – Николай Кашев.

Симитли нарисуваха проф. Драчев от Югозападния университет и колегите му доц. Христо Шапкаров, Цветанка Грънчарова, гл. асистент Богомил Тодоров, Любима Бърдарова, Венцислав Стоименов, Гергана Георгиева от Симитли, с диплома по „Изобразително изкуство” от ЮЗУ, Христина Боянска – ученичка в 9 клас в НХГ Благоевград, осмокласничката от Брежани, която вече има самостоятелна изложба – Христина Пенчева, за Симитли рисува и Ангелина Крумова от града, която е художник – любител.

С платната от пленера ще бъде направена изложба за празника на град Симитли. Виж платната на художниците преди изложбата:Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *